Avontuur en vertier

Op avontuur in het bos, ravotten met de hond, vissen, fietsen, wandelen, picknicken, golfen, mountainbiken, paardrijden, spelen en schapen, Schotse Hooglanders of vogels spotten kan hier allemaal op steenworp afstand van elkaar in een gebied waar bos, heide en vennetjes elkaar afwisselen. Na het uitzetten van diverse nieuwe routes is het gebied opgenomen in het wandelroute- mountainbike en ruiterroutenetwerk van Someren.
Kortom: Alles om actief te genieten van de schitterende natuur van De Heihorsten.

Golfen

Golfen
Een mekka voor de golfliefhebber

Met de schitterende 27-holes Golfbaan de Swinkelsche midden in De Heihorsten zelf en tal van mooie golfbanen binnen een half uurtje rijden is De Heihorsten dé plek voor elke golfliefhebber. Keuze genoeg zowel voor de beginnende als de ervaren golfer.

Golfbaan de Swinkelsche is ook nog zo aangelegd dat u het gehele jaar, 7 dagen per week, kunt spelen op zomertees en zomergreens. Natuur, rust en ruimte typeren deze 27 holes golfbaan! Brede fairways, een goede routing, grote greens met flinke glooiingen en grote bunkers met grillige randen, bos, heide en water; helemaal afgestemd op de omliggende natuur. Golfbaan de Swinkelsche heeft een eigen golfschool en in het prachtige clubhuis of op het aangrenzende terras kunt u terecht voor een uitgebreid hapje en drankje.

Golfbaan de Swinkelsche
Maarheezerdijk 10, Someren
0493 494 422

Meer informatie
Vissen

Vissen
Genieten vanaf de waterkant

De Heihorsten heeft talloze rijke viswateren en prachtig aangelegde visvijvers, waar je onder andere kunt vissen op zalm, forel, meerval, karper en steur. Heb je een visvergunning kijk dan even op de visplanner waar je allemaal kunt vissen in De Heihorsten.

Maar ook zonder visvergunning en visbenodigdheden is de Heihorsten de visplek bij uitstek. Je kunt dan terecht bij Landgoed Visserij Someren en haar vijf prachtig aangelegde visvijvers die als het ware opgaan in de omliggende natuur van De Heihorsten. Aan de rand van het imposante landgoed ligt het gezellig paviljoen van Landgoedvisserij Someren met een overdekt terras, waar u ongestoord kunt genieten van een heerlijk hapje en drankje. Wat is er mooier dan je hobby te combineren met het natuurschoon van de omgeving.

Dellerweg 30, Someren
06 51822131

Meer informatie Landgoedvisserij Someren

Fietsen
Stap op je fiets en ontdek en geniet

Met de vooraf uitgestippelde themaroutes geniet je al fietsend, op veelal nieuw aangelegde fietspaden, van het prachtige gebied. Deze routes zijn allemaal voorzien van duidelijke bewegwijzering, brengen je langs de mooiste en leukste stukjes en zijn zowel voor de rustige fietser en het hele gezin als de sportieve fietser of wielrenner. Je kunt natuurlijk ook zelf op avontuur uitfietsen! Plan je eigen route en bepaal je eigen afstand met het handige fietsroutenetwerk, dat over de hele provincie is uitgestippeld.

Meer informatie

Mountainbiken
Van pittige meters tot leuke singletracks

Duidelijk gemarkeerde themaroutes brengen je langs een gevarieerd landschap van bossen, vennen en uitgestrekte heidegebieden. Zuidoost-Brabant is aangesloten op een internationaal MTB netwerk en verbindt zelfs routes met België en Limburg. Paden met los zand, venijnige korte klimmetje, leuke singletracks, gecombineerd met de afwisselende natuur, zorgen ervoor dat de mountainbiker zijn hobby volop kan uitoefenen.

Meer informatie

Paardrijden
Enjoy the ride!

Centraal gelegen in De Heihorsten vindt u de veelzijdige manege Het Keelven. Van hieruit kun je prachtige begeleide tochten en buitenritten maken. Wil je er liever eens alleen op uit met je paard of pony? Plan dan je eigen route en maak gebruik van het ruiter- en menroutenetwerk. Het ruiternetwerk Someren is bijna 90 km lang en bevat 38 knooppunten. Door de reeks knooppunten waarlangs je wilt rijden te volgen, bepaal je zelf de route en de afstand van je rit.

Meer informatie

Wandelen & Joggen
Actief genieten in de buitenlucht

Natuurpark De Heihorsten is bij uitstek dé plek om te wandelen, nordicwalken, joggen, rennen of te ravotten met je hond. Langs bossen, vennen en heide, over kronkelpaadjes en allemanspaden. Er zijn zowel bewegwijzerde thema wandelroutes als een wandelknooppunten netwerk waarbij je je eigen route kunt uitstippelen. En door de Allemansroutes – speciaal verharde wandelpaden zonder obstakels – is het gebied echt voor iedereen toegankelijk.

Meer informatie

Faciliteiten Natuurpoort Vennenhorst:

Centraal ontmoetings- en verblijfpunt is Natuurpoort Vennenhorst: een pleisterplaats voor alle bezoekers. Gelegen aan de Bosrandweg, een zijstraat van de Provincialeweg die Heeze en Someren aan elkaar verbindt. Vanwege de aanwezige voorzieningen, het boscafé, de centrale ligging en de ruime parkeermogelijkheden is Natuurpoort Vennenhorst voor veel routes tevens het vertrekpunt. Je vindt er toiletten, aanvullende toeristische informatie en natuurlijke een fijne plek om te genieten van het horeca-aanbod.

Meer informatie

Het natuurgebied waar je alles kunt beleven!