Geniet van de natuur & omgeving op de fiets

Al fietsend genieten van de mooie natuur die De Heihorsten Someren rijk is. Dat kan met onze vooraf uitgestippelde themaroutes, zoals het Entente Florale. 24 kilometer genieten van het buitengebied van Someren en de mooie natuur van De Heihorsten. Onderweg heb je kans om wilde paarden, schotse hooglanders of een schaapskudde tegen te komen. Er zijn in totaal 3 vooraf uitgestippelde routes die door het gebied. De Heihorsten lopen, variërend van ca 20 tot 45 km. Deze routes zijn allemaal voorzien van duidelijke bewegwijzering. Zo kun je optimaal genieten van de natuur en de omgeving.

24 kilometer genieten van het buitengebied van Someren en de mooie natuur!

 De Fietsroutes

Tip: leuke tussenstop

Een mooie locatie om even aan te leggen als je vanuit het centrum van Someren het nieuw aangelegde fietspad vanuit de Hollestraat gebruikt is manege het Keelven. Zeker de moeite om even te bezoeken.
Dit ruitersportcentrum heeft een gezellige brasserie waar iedereen van harte welkom is. Dit fietspad komt weer uit bij de entree van De Heihorsten, natuurpoort Vennenhorst met het gezellige Boscafé.

Plan je eigen fietsroute

Wil je liever je eigen route plannen, kort of wat langer? Met het fietsroutenetwerk, dat over de hele provincie is uitgestippeld, bepaal je zelf de route en afstand van je fietstocht. Ieder knooppunt heeft een paneel met een routekaart, zodat je je route altijd kunt aanpassen. Dus stap op de fiets en verken De heihorsten en omliggende gebied.

Bekijk fietsroute planner

Faciliteiten Natuurpoort Vennenhorst:

Centraal ontmoetings- en verblijfpunt is Natuurpoort Vennenhorst: een pleisterplaats voor alle bezoekers. Gelegen aan de Bosrandweg, een zijstraat van de Provincialeweg die Heeze en Someren aan elkaar verbindt. Vanwege de aanwezige voorzieningen, het boscafé, de centrale ligging en de ruime parkeermogelijkheden is Natuurpoort Vennenhorst voor veel routes tevens het vertrekpunt. Je vindt er toiletten, aanvullende toeristische informatie en natuurlijke een fijne plek om te genieten van het horeca-aanbod.

Meer informatie

Het natuurgebied waar je alles kunt beleven!