Van pittige meters tot leuke singletracks

Lekker sportief fietsen door de bossen over de heide en langs het Keelven? Ga dan bijvoorbeeld voor de Somerense Heideroute. Deze is er zowel in 11 als in 25 km. Is de route niet lang genoeg? De Somerende Heideroute kun je verlengen met de aansluitende Pan-Hugtenroute. Deze heeft een lengte van maar liefst 40 of 22 kilometer. De routes zijn duidelijk gemarkeerd en leiden je door een gevarieerd landschap van bossen, vennen en uitgestrekte heidegebieden waarin bospartijen en zandverstuivingen afgewisseld worden door groene weilanden en schilderachtige beekdalen.

Somerense Heidenroute MTB Netwerk

Paden met los zand, enkele venijnige korte klimmetje, leuke singletracks, gecombineerd met afwisselende natuur, bos, heide en vennen zorgen ervoor dat de mountainbiker zijn hobby volop kan uitoefenen.

MTB Netwerk

Noord-Brabant is aangesloten op een internationaal MTB netwerk. Het ruim 1000 kilometer lange netwerk verbindt routes in Zuidoost-Brabant met routes in Belgi√ę en Limburg. Hierdoor is het mogelijk om (meerdaagse) moutainbiketochten uit te zetten. Alle routes zijn bewegwijzerd met het internationale symbool.

Op MTBroutes.nl vind je veel (landelijke) informatie over MTB.

MTB Routes

Kijk hier voor tijdelijke omleidingen/ afsluitingen in het routenetwerk.

Faciliteiten Natuurpoort Vennenhorst:

Centraal ontmoetings- en verblijfpunt is Natuurpoort Vennenhorst: een pleisterplaats voor alle bezoekers. Gelegen aan de Bosrandweg, een zijstraat van de Provincialeweg die Heeze en Someren aan elkaar verbindt. Vanwege de aanwezige voorzieningen, het boscafé, de centrale ligging en de ruime parkeermogelijkheden is Natuurpoort Vennenhorst voor veel routes tevens het vertrekpunt. Je vindt er toiletten, aanvullende toeristische informatie en natuurlijke een fijne plek om te genieten van het horeca-aanbod.

Meer informatie

Het natuurgebied waar je alles kunt beleven!