Noord-Brabant is een echte paardenprovincie

Noord-Brabant is een echte paardenprovincie. Je vindt er veel grote paardenevenementen zoals Indoor Brabant in ‘s-Hertogenbosch en de CSI (Eindhoven). Het is dan ook niet gek dat veel topruiters uit Brabant komen en dat er veel grote maneges zijn. Zo ligt in De heihorsten zelf de riante manege Het Keelven. Vanuit deze maneges en stallen kun je prachtige begeleide tochten en buitenritten maken. Wil je er liever eens alleen op uit? Plan dan je eigen route en maak gebruik van de ruiternetwerken.

Manage het Keelven Ruiternetwerk

Geniet van de natuur op het bijna 90 km lange ruiterroutenetwerk door De Heihorsten - Someren.

Ruiternetwerk Someren

Samen met je paard op pad in Someren. Geniet van de natuur op het bijna 90 km lange ruiterroutenetwerk door De Heihorsten – Someren. Een ruiterroutenetwerk is een netwerk van bewegwijzerde ruiterpaden dat is uitgestippeld op basis van knooppunten. Het ruiternetwerk Someren bevat 38 knooppunten. Door de reeks knooppuntnummers waarlangs je wilt rijden te volgen, bepaal je zelf de route en de afstand van je rit. De route naar het volgende knooppunt staat aangegeven op bordjes langs de weg. De routes zijn in beide richtingen te rijden voor zowel ruiters als menners. Download hier de knooppuntenkaart.

Verleng je route

Om nog langer te genieten kun je het netwerk nog uitbreiden met het ruiter- en menroutenetwerk in Cranenendonk of het netwerk in Limburg. Je kunt zelfs helemaal doorrijden tot aan België. Dat is 110 kilometer aaneengesloten in de natuur rijden!. Als één dag niet genoeg is om van al dat moois te genieten dan kun je op verschillende plaatsen met je paard logeren.


Recreatie en ruitersport onder één dak

Centraal gelegen in De Heihorsten vindt u Manege Het Keelven: de uitvalsbasis voor zowel de paardenliefhebber als de spontane voorbijganger, iedereen is welkom! Uniek door het brede aanbod aan ruitersport faciliteiten in combinatie met een bruisende brasserie en foyer.

Meer informatie

Enjoy the ride!