Actief genieten in de buitenlucht

Natuurpark De Heihorsten is een zeer aantrekkelijk gebied om te wandelen, rennen of te ravotten met je hond. Langs bossen, vennen en heide, over kronkelpaadjes en allemanspaden met afwisselende vergezichten van boerderijtjes en schitterende natuur. Onderweg heb je kans om wilde paarden, schotse hooglanders of een schaapskudde tegen te komen. Er zijn 18 vooraf uitgestippelde routes, variërend van 3 tot 10 km. Keuze genoeg dus. Wil je liever je eigen route plannen, kort of wat langer? Maak dan gebruik van het wandelknooppunten netwerk.

Wandelknooppunten netwerk Wandelroutes

Onderweg heb je kans om wilde paarden, schotse hooglanders, schaapskudde of diverse vennen tegen te komen.

 De wandelroutes

Speciale routes

Om wandelaars zoveel mogelijk te laten profiteren van het natuurlijke schoon, zijn er naast de bewegwijzerde themawandelroutes die veelal via bospaden lopen, ook speciaal verharde wandelpaden aangelegd. Deze unieke Allemansroutes zijn begaanbaar voor wandelwagens, rolstoel of scootmobiel. De paden zijn veiling en kennen geen grote obstakels. Ook is er een educatief natuurleerpad ontwikkeld en zijn er onderweg rustpunten met picknicktafels en mooie uitkijkpunten aangelegd.

Aangrenzende natuurgebieden

De Heihorsten ligt tussen de Strabrechtse, de Somerense Heide en de Groote Peel. Unieke waardevolle natuurgebieden met onafzienbare heidevelden, talloze vennen en uitgestrekte bossen, grotendeels in beheer bij Staatsbosbeheer. De zandpaden zijn wel zo gesitueerd dat dieren en planten een ongestoord bestaan kunnen leiden.
Wat is er mooier dan wandelend, uit te kijken over deze gevarieerde vlaktes?
Of te genieten van de bijzondere flora en fauna die groeit en bloeit in het Beuven – het grootste ven van Nederland, gelegen in De Strabrechtse Heide.

Faciliteiten Natuurpoort Vennenhorst:

Centraal ontmoetings- en verblijfpunt is Natuurpoort Vennenhorst: een pleisterplaats voor alle bezoekers. Gelegen aan de Bosrandweg, een zijstraat van de Provincialeweg die Heeze en Someren aan elkaar verbindt. Vanwege de aanwezige voorzieningen, het boscafé, de centrale ligging en de ruime parkeermogelijkheden is Natuurpoort Vennenhorst voor veel routes tevens het vertrekpunt. Je vindt er toiletten, aanvullende toeristische informatie en natuurlijke een fijne plek om te genieten van het horeca-aanbod.

Meer informatie

Het natuurgebied waar je alles kunt beleven!